Posavina u srcu !

Ambulanta Mjesne zajednice Grčica dobila novi ultrazvučni aparat

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji financiraju vlade Švedske i Švicarske, a provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) uz sufinanciranje Vlade Brčko distrikta BiH, ambulanta obiteljske medicine u Mjesnoj zajednici Grčica danas je dobila novi ultrazvučni aparat abdomena.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić istaknuo je da je ovo najbolji primjer uspješne suradnje s mjesnim zajednicama koja će biti od koristi građanima.

Stavljanjem u funkciju ovog aparata u velikoj ćemo mjeri rasteretiti gužve koje se stvaraju u drugim zdravstvenim centrima zbog potrebe ultrazvučne dijagnostike. U ambulanti postoje obučeni doktori za rad na dijagnostičkim aparatima koji će biti na raspolaganju građanima“, istaknuo je Milić.

U projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ sudjeluje šest mjesnih zajednica s područja Brčko distrikta BiH, koje su predložile konkretne projekte koje su smatrali prioritetnim.

Vedran Jovičić, predsjednik Mjesne zajednice, istaknuo je da se Mjesna zajednica Grčica opredijelila za unaprjeđenje zdravstvenih usluga.

Mi smo prva mjesna zajednica koja je napravila konkretne rezultate i nama je drago da smo dio ovog projekta jer će ovaj aparat koji smo dobili koristiti narodu naše i svih okolnih mjesnih zajednica koje gravitiraju ovom području“, zaključio je Jovičić.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić sa suradnicima je nakon obilaska ambulante održao sastanak s rukovodstvom Mjesne zajednice Grčica, s kojim je razgovarao o daljnjoj suradnji i budućim projektima.