Posavina u srcu !

Dodijeljena priznanja učenicima pobjednicima

Odjel za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH organizirao je po osmi put Završnu smotru učenika pobjednika na međuškolskom natjecanju Brčko distrikta BiH za školsku 2016./2017. godinu.

Nagrade i priznanja najboljima uručio je predstojnik Odjela Senad Osmanovič, a u brčanskom Domu kulture povodom ove svečanosti upriličen je prigodan program.

Ove godine na natjecanjima je sudjelovalo 1.367 učenika iz petnaest osnovnih škola, pri čemu se 750 učenika natjecalo u sportskim disciplinama, 120 učenika iz znanstveno-tehničkog stvaralaštva, 54 učenika iz materinskih jezika, 53 učenika iz stranih jezika, 114 učenika iz prirodnih znanosti, 35 učenika iz društvenih znanosti, 32 učenika iz prometne kulture, 15 učenika iz glazbene kulture, 106 učenika iz tri vjeronauka i 88 učenika iz demokracije i ljudskih prava.

Izvan Brčko distrikta BiH natjecali su se pobjednici iz znanstveno-tehničkog stvaralaštva, prometne kulture, vjeronauka te demokracije i ljudskih prava. Dvoje učenika koji su se natjecali iz oblasti prometne kulture plasirali su se na europsko prvenstvo.