Posavina u srcu !

Upriličeni prijemi za mlade športaše u Gradskoj vijećnici

Gradonačelnik Siniša Milić upriličio je prijem za mlade košarkašice Košarkaškog kluba „Spars“, koje su u okviru natjecanja A1 lige BiH osvojile 1. mjesto.

Zajedno s dogradonačelnikom Antom Domićem gradonačelnik je ugostio i članove Kluba borilačkih vještina „Brčko“, čiji je član Tomislav Lovrić u seniorskoj konkurenciji u kickboxingu i MMA osvojio svjetsku zlatnu medalju i pet europskih medalja.

Zadovoljstvo je primiti mlade ljude koji su postigli značajne športske rezultate. Šport je jedna od najvažnijih oblasti, koja ima najveći potencijal odigrati ulogu u zbližavanju ljudi i afirmiranju zdravoga života“, istaknuo je gradonačelnik Siniša Milić.

Teme sastanka, osim značajnih uspjeha, bili su i problemi s kojima se susreću športski klubovi, a koji se najčešće tiču uvjeta treninga i načina plaćanja putovanja prilikom odlaska na športska natjecanja.

Neophodno je sustavno riješiti određene probleme kroz strategiju športa i neka druga zakonska rješenja. Planirali smo u ovom proračunu inicijalna sredstva za projektnu dokumentaciju višefunkcionalne športske dvorane, a koja bi riješila problem nedostatka termina za održavanje treninga i utakmica športašima koji se bave dvoranskim športovima“, zaključio je gradonačelnik Milić.