Posavina u srcu !

Gradonačelnik održao javnu debatu i dodijelio informatičku opremu mjesnim zajednicama

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, koji je zajednički projekt Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), danas je u Omladinskom centru održana javna debata gradonačelnika Siniše Milića s predstavnicima mjesnih zajednica.

Teme debate bile su, između ostalog, unaprjeđenje rada mjesnih zajednica, sudjelovanje građana u kreiranju gradskog proračuna, prostor za funkcioniranje mjesnih zajednica te komunalne teme.

Gradonačelnik Siniša Milić istaknuo je da su mjesne zajednice specifično organizirane kao udruge građana i naglasio da je njihova suradnja s Vladom na zadovoljavajućoj razini te da se za njihovo funkcioniranje izdvajaju određena novčana sredstva. On je dodao da su predsjednici mjesnih zajednica uključeni u pripremu donošenja proračuna te da će uskoro biti uključeni i u proces donošenja odluka. Zahvalio je mjesnim zajednicama koje na volonterskoj osnovi daju svoj doprinos funkcioniranju političkog sustava u Brčkom.

Osim javne debate, ovom prilikom dodijeljeni su i paketi opreme za sedam mjesnih zajednica s područja Brčko distrikta BiH, koji se sastoje od računala, tableta, projektora, zidnog platna za projektore te višefunkcionalnog stroja (skener, fotokopirni aparat i pisač u jednom uređaju). Ukupna vrijednost svih paketa je oko 16.000 KM. Paketi opreme dodijeljeni su mjesnim zajednicama: Brezovo polje, Donji Brezik, Dubrave, Gornja Skakava, Grčica i Maoča. Nova informatička oprema omogućit će uspješnije pružanje usluga građanima, podignuti značaj mjesnih zajednica te poboljšati komunikaciju s građanima.